ماء العسل
ماء العسل

ماء العسل


👈به اتفاق جمهور، گرم است و شربتی فاضل است برای افراد سرد مزاج 


- سطوح اعضا را جلا می‌دهد 
- سبب تلیین(نرمی) طبع و ادرار بول است و اشتهاآور است 
- اگر در معده و روده‌ها، خلطی مستعدّ اندفاع یابد، به اسهال خارج می‌کند 
- اگر معده را بر تنفیذ(پاکسازی) غذا قادر یابد، با او در آن، اعانت(کمک) می‌کند و بدان سبب احتباس طبع کند 
- اگر زعفران و بعضی از افاویه، با آن ضم (همراه)کنند، منفعت او در بیماری های بارده(سردی)، کامل می‌باشد



🔹تهیه آن بدین صورت است که: بستانند عسل مصفّی، یک جزء و آب صافی، ده جزء و به آتشی نرم، بجوشانند و کفک آن بردارند، تا ثلثی از آن برود و ثلث بماند و بردارند و اگر از این بیشتر هم گرم شود مناسب باشد.


تحفة الدستور طبیب شیرازی، ص325